TivoliVredenburg verbetert toegankelijkheid gehandicapten

Foto: Ramon Mosterd, Toerisme Utrecht

UTRECHT – Vandaag stelde het college van B en W het werkplan ‘Verbeteren Toegankelijkheid TivoliVredenburg’ vast dat samen met TivoliVredenburg is opgesteld.  Het plan is een reactie op een rapport van belangenbehartiger SOLGU (Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten Utrecht).

In het werkplan zijn de aanbevelingen van SOLGU meegenomen. Het gaat zowel om technische wijzigingen als wijzigingen in de bedrijfsvoering. Hieronder vallen onder andere verbeteringen in de bewegwijzering. Van alle aanbevelingen worden er 98 direct uitgevoerd. Elf andere aanbevelingen worden op een natuurlijk moment uitgevoerd of wanneer er budget beschikbaar is. Voor 28 aanbevelingen geldt dat deze niet kunnen worden uitgevoerd vanwege het ontwerp van het gebouw. Alle werkzaamheden worden in overleg met – dan wel door – TivoliVredenburg uitgevoerd vanwege de noodzakelijke afstemming met de programmering.

Website en aanbevelingen
Aanbevelingen die worden doorgevoerd zijn onder meer het verbeteren van de toiletten voor bezoekers met een beperking, het verbeteren toegankelijkheid van de zalen Hertz en Ronda, en het plaatsen van tourniquets aan de voorzijde van het gebouw. Ook verbetert TivoliVredenburg haar website en organiseert zij speciale rondleidingen voor mensen met een beperking zodat zij hun weg beter kunnen vinden in het gebouw.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen