Raad buigt zich over lastige wateroverlastmaterie

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Al jaren hebben bewoners van de Utrechtse wijk Lombok en de Zeeheldenbuurt last van wateroverlast als gevolg van hevige regenval. Na jaren van onderhandelen en onderzoek kwam de gemeente met een voorstel om de waterschade in hun woningen te vergoeden, maar dit kan hun goedkeuring niet wegdragen. Dit meldt NU.nl/DUIC.nl.

Doordat de twee wijken zich op de twee laagst gelegen plekken in de stad bevinden, ontstaat bij hevige regenval in verschillende woningen ernstige wateroverlast met als resultaat dat een deel van het riool door de woning stroomt. Doordat dit gecombineerd gaat met vuil- en hemelwater dat door één leiding wordt afgevoerd kan er bij hevige regenval een situatie ontstaan dat riolen te vol komen te zitten, en dat door deze enkele leidingen het vieze water terug de woningen wordt ingeduwd.

De gemeente heeft vorige week de bewoners laten weten dat uit onderzoeken blijkt dat voor het oplossen van de wateroverlast aanpassingen in de betreffende woningen nodig zijn. Dit kan gaan om een terugslagklep tot het compleet waterdicht maken van de souterrains.

 

Cookieinstellingen