Utrechtse liquidatiebende maakt het politie makkelijk

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT/AMSTERDAM – Vandaag staan de verdachten van de bende uit Utrecht terecht voor de rechtbank in Amsterdam. Het proces draait rond een groep die liquidaties zou voorbereiden en daarbij de beschikking had over een heel wapenarsenaal in Nieuwegein. Dit meldt de Telegraaf.

Justitie en politie hebben in deze zaak te maken met een ongebruikelijke bewijsvoering. Zo beschikt de politie over een memoblok met de hele administratie van een groep in de georganiseerde misdaad. De politie heeft hieruit kunnen opmaken dat de inkomsten uit de drugshandel de laatste jaren zeker zo’n negentien miljoen euro bedragen. Ook staat in het boekje een betaling genoemd voor de schutter die de liquidatie van Rinus Moerer uitvoerde. Daarnaast is er een link gevonden met de moord op Samir Jabli.

Uitgebreide verklaringen

Voorts – en dat kan als zeer uitzonderlijk worden beschouwd in het criminele circuit – zijn er uitgebreide verklaringen afgelegd bij de politie. De verklaringen zijn van cruciaal belang voor justitie, die deze gebruikt om de achtergrond van de mogelijk beoogde liquidatie(s) aan te tonen. In de regel praten doelwitten vrijwel nooit uit angst voor represailles. ‘Wie praat, die gaat’ is het motto in de wereld van de zware, georganiseerde misdaad.

Bron: Telegraaf.nl

Cookieinstellingen