Gedupeerde filmmakers starten crowdfundingsactie

Foto: Voordekunst.nl

UTRECHT – Een crowdfundingsactie moet de twee gedupeerde filmmakers Delano Limaheluw en Martijn van de Vrie – zij werden vorige week in Utrecht bestolen van hun camera-apparatuur – aan het werk te krijgen. Via de website voordekunst.nl hopen de filmmakers 25.000 euro aan giften binnen te halen. Dit meldt RTV Utrecht.

Delano Limaheluw startte een half jaar geleden een bedrijf met het plan het persoonlijke verhaal van vluchtelingen in Nederland in beeld te brengen. In de nacht van 23 op 24 december werden cameraspullen ter waarde van 40.000 euro gestolen uit het kantoor tegenover politiebureau Paardenveld. “We hebben de afgelopen maanden flink geïnvesteerd en nu zijn we alles kwijt”, vertelde hij eerder deze week aan RTV Utrecht. In het kantoor van de twee werden geen braaksporen aangetroffen. Daar er meerdere ondernemers in het gebouw zitten, bestaat het sterke vermoeden dat het een ‘inside job’ gaat.

Een memorabele Kerst voor het duo dit jaar, maar niet zoals zij hadden verwacht. Het was 24 december vroeg in de ochtend en op de planning van beiden stond wat boodschappen doen om vervolgens Kerstavond door te brengen met vrienden en familie. Een telefoontje met de melding dat een inbraak had plaatsgevonden gooide roet in het (Kerst)eten. Maar lang treuren is er niet bij. De twee – bij de incrowd bekend onder de naam de Rebels – willen snel aan de slag met bijzondere verhalen. De crowdfundingsactie die is opgestart, moet gezien worden als ‘een initiatief met als vertrekpunt dat diefstal niet loont’. Uiteindelijk worden meer mensen gelukkig door een helpende hand te bieden dan dat er mensen gelukkig worden van een roof plegen. ‘Wij zijn er van overtuigd dat er meer goedheid dan slechtheid is, en we met elkaar een negatieve gebeurtenis kunnen uitwissen’, aldus het duo op site voordekunst.nl.

Bron: RTVUtrecht.nl/voordekunst.nl

 

 

Cookieinstellingen