2015 was absoluut het jaar van…

UTRECHT – Het nieuws wordt vaak gedomineerd door falende en frauderende stadsgenoten, blunderende bobo’s en veelverplaatste vluchtelingen. Ze overheersen vaak het goede nieuws, en overschaduwen de leuke gebeurtenissen. We draaien het om, en vragen ons af:  Voor welke personen is 2015 een absoluut topjaar geweest en op welke blijde gebeurtenissen kunnen Utrechters nog heel lang teren. De keuze van de redactie van utrecht.nieuws.nl in woord en beeld.

Nijntje viert 60e verjaardag
Nijntje viert haar 60e verjaardag in 2015 en dat gaat het hele jaar door met veel festivititeiten gepaard. Absoluut hoogtepunt zijn de 45 beelden van nijntje, de creaties van bekende beeldkunstenaars vanuit de hele wereld. Een passend eerbetoon aan de wereldvermaarde creatie van Dick Bruna.
Centrale Bibliotheek
Na veel heen en weer gepraat, welles en nietes, valt op 29 juni van dit jaar het besluit: de Centrale Bibliotheek wordt definitief gehuisvest in het vermaarde oude Postkantoor aan de Neude; de wens van vele Utrechters gaat alsnog in vervulling.
En heet
En dan was er het weer! Volgens de Bilt telde Utrecht in 2015 vijf tropische dagen, dat wil zeggen dat op 5 juni, 1, 2, 4 juli en 3 augustus de temperatuur hoger was dan 30 graden!
Ruim voor aankomst tourkaravaan wordt al gezocht naar geschikt plekje
De komst van de Grand Départ naar Utrecht is een unicum die Utrechters niet willen missen. Hoge temperaturen (30+ graden) worden getrotseerd, het zoeken naar een koel plekje onder de bomen van de Maliebaan is gaande in afwachting van de aankomst van de Tourcaravan.
filip bossuyt Follow 9010 dafne schippers halve finale 200m
Alles wat sprintster Dafne Schippers aanraakte in 2015 veranderde in goud of zilver. Nadat de Utrechtse in Zürich op 100 m en 200 m, het goud veroverde, worden haar prestaties in Peking wederom bekroond, deze keer met zilver (100 m) en goud (200 m). Ze wordt uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar door NOC*NSF en Europees sportvrouw van het jaar. Nu is zij gefocust op de Olympische Spelen die volgend jaar in Rio de Janeiro plaatsvinden. En die, naar wij hopen, voor haar (en ons) net zo succesvol verlopen. Aan haar geboortestad Utrecht zal het niet liggen. Utrechters volgen haar vanzelfsprekend op de voet… Foto: Filip Bossuyt, Flickr, CC BY SA 2.0
Vluchtelingen
Vluchtelingen uit onder meer Syrië krijgen een warm welkom in Utrecht in de noodopvang. Eerst in het Beatrixgebouw, later in het voormalig ROC-gebouw op Kanaleneiland. Ideaal is het zeker niet, noch voor de vluchtelingen, noch voor bezorgde omwonenden noch voor het COA. Maar in dit soort tijden wordt gedaan wat er gedaan moet én kan worden. En dat is een hart onder de riem steken van mensen die huis en haard moesten verlaten vanwege een oorlogssituatie. Niet meer en niet minder.
Sebastien Haller heeft alles mee in 2015. Zijn looks, van onbesproken gedrag, is een goalgetter, heeft het naar zijn zin bij FC Utrecht, is zijn investering meer dan waard gebleken, ook nu hij in afwachting van een nieuwe club miljoenen moet opleveren, en een veelbelovende stap bij een nieuwe club.
Voetballer Sébastien Haller van (nu nog) FC Utrecht, heeft alles mee in 2015. Deze goed ogende Fransman is een goalgetter, one of a kind, van onbesproken gedrag, heeft het reuze naar zijn zin bij FC Utrecht, is zijn investering meer dan waard gebleken, ook nu hij – in afwachting van een nieuwe club – de benodigde miljoenen kan opleveren voor zijn club. En ook niet verkeerd: hij heeft een riant uitzicht op een vervolg van zijn voetballoopbaan bij een nieuwe, waarschijnlijk buitenlandse club. Kortom: Sébastien is een gewild man! Foto: Steindy, Wikimedia, CC BY-SA 3.0
400 meter singel heroverd
Voor vele rasechte Utrechters was het dempen van de Catharijnesingel in 1970 een horreur van de eerste orde. 45 jaar later is er weer reden tot vreugde: de eerste 400 meter singel zijn heroverd met nog 800 meter te gaan. Wat een (voor)uitzicht! Haal de bootjes maar alvast uit de berging…
Cookieinstellingen