Eind goed al goed voor Christian Gandu

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT –  Voetballer Christian Gandu mag in Nederland blijven. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is teruggekomen van het besluit om Gandu terug te sturen naar Congo, het land van herkomst. Hij heeft vandaag een permanente verblijfsvergunning gekregen.

Christian Gandu, M.N. Bus, CC BY-SA 4.0
Christian Gandu, M.N. Bus, CC BY-SA 4.0

Gandu vluchtte op zijn negende naar Nederland en bouwde sindsdien een bescheiden voetbalcarrière op. Hij stond te boek als groot talent: in 2006 en 2007 speelde hij vier oefenduels voor het Nederlands elftal onder 15 jaar. Een Nederlands paspoort was indertijd nog niet verplicht. Toen hij voor een voetbalavontuur naar Polen vertrok ging het mis. De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND beschouwde zijn vertrek als emigratie. Bij terugkeer werd – na het starten van een nieuwe asielprocedure – zijn verzoek afgewezen.

Begin deze maand ontstond ophef omdat de voetballer uit Culemborg dreigde te worden uitgezet. Zijn club Magreb’90 uit Utrecht zette een actie op touw. Van alle kanten kwamen de steunbetuigen binnen, waaronder die van Wesley Sneijder en Willem van Hanegem. Ook werd in de Tweede Kamer de kwestie over Gandu door de SP aangekaart.

Bron: NOS.nl

 

 

Cookieinstellingen