Vijf wensbomen sieren de binnenstad

Knüss Winterfeest - 11 tot 13 december 2015
Knüss Winterfeest - 11 tot 13 december 2015
Foto: Facebook

UTRECHT – Wenst u uw naaste iets moois toe? Hang uw wens dan in één van de vijf sprookjesachtige wensbomen die vanaf vrijdag in de binnenstad van Utrecht te vinden zijn. De wensen van de winnaars worden vervuld.

Vanaf vrijdag staan de wensbomen – met stammen van staal en takken van ijzer – op het Janskerkhof, de Neude, het Domplein, de Mariaplaats en op het Stadhuisplein. “Aan deze bomen kan iedereen een wens kenbaar maken,” licht horecaondernemer en bedenker van het initiatief Sidney Rubens toe. “Je schrijft je wens op, doet hem in een koker en hangt hem op aan de takken van de boom. Hierdoor wordt de boom als het ware versierd.”

Liefde en saamhorigheid
“In het kader van de kerstgedachte, moet het wel een wens voor iemand anders zijn. De wens moet een Utrechtbeleving voor een naaste zijn. Denk bijvoorbeeld aan een diner in een kwaliteitsrestaurant voor je moeder, die dat nooit doet omdat ze het niet kan betalen. Een concert voor je ouders. Of een romantisch boottocht door de grachten voor een vriend die het heeft verdiend. Maar het kunnen ook wensen zijn voor een klas, een gezin of een vereniging. Een avondje stappen met Madonna, of een ritje in de Formule 1-bolide van Max Verstappen behoort niet tot de mogelijkheden.”

Om die wensen mogelijk te maken heeft de organisatie, het Centrum Management Utrecht (CMU), samenwerking gezocht met een aantal echte Utrechtse instellingen en bedrijven. Zo doen onder meer rederij Schuttevaer, TivoliVredenburg en de restaurants Grand Hotel Karel V en Brass mee. Maar ook Driessen Food, leverancier van vlees en gevogelte aan de Utrechtse horeca, doet mee. “Je kunt met hen een dagje mee op jacht.”

Wens voor de stad Utrecht
Naast de wens voor een naaste is er op de wensstrook ook ruimte voor een wens voor de stad Utrecht. “Die wens overhandigen we aan burgemeester Jan van Zanen.” Het is de bedoeling dat de wensbomen jaarlijks terugkeren tijdens de kerst in de Utrechtse binnenstad. “Samen met het Knüss Winterfeest moeten de wensbomen echte publiekstrekkers worden voor de stad.

Bron: AD.nl

Cookieinstellingen