Senioren: geen goed beeld zorgverzekering

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Onder senioren bestaat veel misvattingen over zorgverzekeringen. Uit onderzoek van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) onder 6500 senioren, van wie ruim 500 woonachtig in Utrecht, blijkt dat het overgrote deel denkt dat de vergoedingen van hun basis- of aanvullende zorgverzekering ieder jaar hetzelfde blijven.

Ook denkt ruim 70 procent dat bij een ongewijzigde verzekering bij dezelfde zorgverzekeraar zij bij dezelfde artsen en zorgaanbieders terecht kunnen als het jaar daarvoor. Nog eens bijna 50 procent denkt dat bij een ongewijzigde situatie men dezelfde medicijnen vergoed krijgt en dat ook het de hoogte van de vergoeding hetzelfde blijft. Senioren moeten zich bewuster worden van het feit dat zorgverzekeraars elk jaar de spelregels voor deze zaken veranderen.

Beter communiceren

ANBO vindt tevens dat zorgverzekeraars de veranderingen beter moeten communiceren. Op het moment dat ze de premie bekend maken zouden ze ook de verschillen met vorig jaar overzichtelijk op een rij voor de klant moeten zetten.

Cookieinstellingen