Ouderen voorstander vuurwerkvrije zones

Foto: CC0 Public Domain

PROVINCIE UTRECHT – Uit onderzoek van seniorenorganisatie Unie KBO blijkt dat 82 procent van de groep senioren een vuurwerkverbod met name rondom verpleeg- en verzorghuizen wel ziet zitten. 23 procent van hen ziet bij voorkeur een algeheel verbod op vuurwerk. Maar hoe zit het met vuurwerkvrije zones in de provincie Utrecht?

De Nederlandse senioren zijn geen grote liefhebbers van vuurwerk: 99 procent steekt het zelf dan ook niet af. In het verleden was dat anders, toen stak 54 procent van de mannen en 17 procent van de vrouwen weleens vuurwerk af. De senioren zijn door schade en schande wijs geworden: 7 procent heeft in het verleden weleens vuurwerkletsel opgelopen en nog eens 14 procent heeft schade opgelopen aan kleding, auto, huis of andere bezittingen. Verder is er naar 28 procent weleens vuurwerk gegooid. Met als gevolg dat 46 procent van de senioren bang is voor vuurwerk.

Provincie

Uit een rondgang van RTV Utrecht langs de 26 regiogemeenten blijkt dat zeven gemeenten uurwerkvrije zones tijdens Oud en Nieuw hebben ingesteld. Woudenberg heeft de meeste vuurwerkvrije zones. De stad Utrecht heeft geen vuurwerkvrije, maar ‘vuurwerkluwe’ zones.

Cookieinstellingen