Amrâth Hotels bouwt viersterrenhotel Jaarbeursplein

Foto: nieuwbouw-in-utrecht.nl

UTRECHT – Amrâth Hotels gaat aan het Jaarbeursplein in Utrecht een viersterrenhotel met bovengelegen woningen bouwen. De overeenkomst voor grondverkoop is inmiddels door de gemeente Utrecht en Amrâth Hotels getekend.

Het project, dat 275 hotelkamers en circa 350 appartementen omvat, moet medio 2020 klaar zijn. Het Amsterdamse architectenbureau Tangram Architecten is geselecteerd als architect, terwijl VKZ uit Bilthoven namens Amrâth Hotels de ontwikkeling begeleidt.

Het Jaarbeurshotel ligt op de onderste zeven verdiepingen van het complex. Doelgroep zijn niet alleen bezoekers van de Jaarbeurs, maar ook toeristische bezoekers van Utrecht. Verder biedt het hotel restaurants, een bar, diverse zalen, een fitnessruimte en mogelijk een wellnesscentrum en hotelshops. Boven het hotel komt een woontoren voor circa 350 appartementen in 22 lagen. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen. De bewoners kunnen gebruikmaken van de hotelfaciliteiten.

Amrâth Hotels telt momenteel 16 hotels, waaronder Grand Hotel de l’Empereur in Maastricht en Kurhaus in Scheveningen. Binnenkort sluit Amrâth Maarsbergen. Amrâth Hotels is goed voor een omzet van 37 miljoen euro. Van alle hotels is zowel exploitatie als vastgoed in eigendom van de familie Van Eijl.

Cookieinstellingen