Jong en oud op de fiets naar Parijs

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Zo’n dertig fietsers fietsen zeven dagen zo’n 70 à 100 kilometer per dag om aandacht te vragen klimaatverandering. Ze zijn vrijdag vanuit Utrecht vertrokken voor een fietstocht naar de klimaattop in Parijs.

Op het Domplein werden de fietsers vrijdagochtend uitgezwaaid. Luid bellend reden ze onder de Domtoren door. De 15-jarige Bas Smeets is de jongste deelnemer. Zijn school geeft hem vrij om deel te nemen.”Ik heb niet geoefend maar ik fiets iedere dag naar school en dat moet voldoende zijn. Ik vind het klimaat echt belangrijk. We hebben zonnepanelen en we eten niet altijd vlees,” alus Bas.

De oudste deelnemer is de 78-jarige Huib Poortman. Hij is al lang actief voor een beter milieu en was in de jaren zeventig betrokken bij de oprichting van Milieudefensie. “Ik hoop dat door onze acties de onderhandelaars in Parijs extra hun best doen om onze planeet voor de volgende generatie bewoonbaar te houden,” aldus Poortman. In Parijs zullen de fietsers volgende week deelnemen aan de acties tegen klimaatverandering.

Cookieinstellingen