Utrecht eerste Fair Trade provincie

Foto: Provincie Utrecht

UTRECHT – De provincie Utrecht is vanaf 21 november de eerste fairtrade provincie van Nederland. Op die datum maakt Agnes Jongerius dit heuglijke feit officieel bekend in het bijzijn van gedeputeerde Mariëtte Pennarts tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hotel Theater Figi te Zeist.

Gedeputeerde Pennarts heeft zich de afgelopen twee jaar sterk gemaakt om de provincie fairtrade te maken. Ze werd op het idee van een fairtrade provincie gebracht door de burgemeesters van de gemeenten Stichtse Vecht en Utrechtse Heuvelrug: of de provincie – net als zijzelf – ook niet fairtrade wilde worden. Nu is het dan zo ver.

Respect voor mens en milieu
Je kunt er als provincie niet zomaar voor kiezen om fairtrade te worden. Pennarts: “Fairtrade staat voor eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Pas als er voldoende fairtrade gemeenten in de provincie zijn, kun je als provincie nastreven om ook fairtrade te worden. Fairtrade is bij ons inmiddels onderdeel van het thema Duurzaamheid. En dat is weer verweven in al onze beleidsthema’s.”

Online magazine
Achtergronden over Utrecht als eerste fairtrade provincie van Nederland leest u in het volgende (online) Provincie Utrecht Magazine. Dit magazine verschijnt rond 10 december en u kunt zich hiervoor gratis aanmelden: bit.ly/aanmeldenpum.

Cookieinstellingen