Utrecht in 3D op Apple Maps

Foto: One More Thing (OMT)

UTRECHT – Utrecht is de tweede Nederlandse stad in 3D op Apple Maps. Rotterdam had vorig jaar de primeur en sindsdien is ook Brussel driedimensionaal in kaart gebracht. Dankzij Jesper kon Raymon, redactieninja, dit nieuwsje melden op de site van One More Thing (OMT).

utrecht-maps-16x9-192x108Naast Utrecht zijn ook aangrenzende steden en dorpen als Maarsen, De Meern, Nieuwegein, IJsselstijn en Houten in kaart gebracht. Hilversum en Zeist moeten het nog doen met 2D-beelden. Met de toevoeging van Utrecht zijn nu 206 steden in 3D op Apple Maps te bekijken. Apple houdt zelf een lijst bij, maar Utrecht is daar nog niet te zien. Een indicatie dat de stad nog maar net is toegevoegd.

3D-kaarten op Mac en iOS bekijken
Raymon legt uit hoe een en ander werkt. Op de Mac is de 3D-weergave te activeren door in te zoomen op een stad en in het menu onderaan Toon 3D-kaart te kiezen. In Apple Maps op iOS kies je na een tik op de i-knop rechtsonder voor Satellietweergave en daarna Toon 3D-kaart. Bij de meeste 3D-steden is ook een flyover-tour te bekijken. In deze rondleiding toont Apple Maps je de highlights van een stad in vogelvlucht. De flyover-tour voor Utrecht is nog in de maak.

 

Cookieinstellingen