FC Utrecht roept halt toe aan kwetsende spreekkoren

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – FC Utrecht heeft er schoon genoeg van nu tijdens de wedstrijd FC Utrecht – FC Twente weer een deel van de aanhang in de fout is gegaan door vanaf de tribunes van Stadion Galgenwaard een spreekkoor van racistische aard te beginnen. Ook al verstomde het geluid snel dankzij kordaat ingrijpen van de veiligheidsorganisatie, het kwaad was geschied. De club gaat een onderzoek instellen.

Op het moment dat Thomas Agyepong, een Ghanese speler van de tegenstander uit Enschede, op de grond lag met een blessure zongen de supporters ‘ik heb geen bananen vandaag’. Op de clubsite distancieert FC Utrecht zich volledig van deze verwerpelijke teksten. Het gros van de aanhang van de club deed dit tijdens de bewuste spreekkoren ook al. “Wij gaan dit incident niet bagatelliseren. We willen het juist publiekelijk en nadrukkelijk benoemen en één glasheldere boodschap meegeven: wij zijn hier echt hé-lé-máál klaar mee, en met ‘wij’ spreken we ook over ons publiek dat zich tegen dit spreekkoor liet horen”, aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. Hij stelt een onderzoek in naar de bron van het kwetsende spreekkoor en wil in kaart wil brengen wie er bij betrokken waren. “We hebben onze buik vol van die randfiguren die elke keer proberen een mooie voetbalmiddag te verpesten.”

Naast het onderzoek naar de kwetsende spreekkoren, wordt ook onderzoek gedaan naar een kwetsend spandoek dat getoond werd in het uitvak.

 

 

 

 

Cookieinstellingen