Huurders City Campus Max moeten loten voor parkeerplaats

Foto: Wikimedia

UTRECHT – Bij het Europaplein in Kanaleneiland wordt per 1 april betaald parkeren ingevoerd. Voor de bewoners van het aangelegen woonblok City Campus Max is dit een hard gelag. Voor de ruim 700 huurders in het complex zijn 28 parkeerplekken beschikbaar die door middel van loting worden verdeeld. 

Bewoners kampen al jaren met te weinig parkeerplek. De aanwezige parkeergarage in het complex is enkel bestemd voor de bewoners van koopwoningen. Het aantal vergunningen is dan ook bij lange na niet genoeg om alle autobezitters een parkeerplek te bieden. De invoering van het betaald parkeren is onderdeel van de herontwikkeling van de Merwedekanaalzone.

Kosten

  • Vanaf 1 april kost een uur parkeren 2,45 euro.
  • Kosten bewoners met een fulltime baan van 9 uur tot 17 uur met auto:
  1. ma-vr 6-11 uur: 36,75 per week
  2. ma-za 9-21 uur: 49 euro per week.
  • Een parkeervergunning kost 21,90 per kwartaal; per jaar 87,60 euro.

Dit kan niet!

“Op deze manier kan het niet”, reageert Isabelle Fest namens het Woonbestuur van City Campus Max (CCM). Het woonbestuur is geschrokken van het collegebesluit om betaald parkeren in te voeren rondom City Campus Max en het startblok Twogether. Via de bewonersgroep op Facebook lopen de klachten inmiddels binnen. Het woonbestuur is zelfs al naarstig op zoek naar iemand die juridische kennis heeft over eigenaarschap van grond, (parkeer)normen en vergunningen.

Cookieinstellingen