‘Lekker’ eten in Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Het wil de stad Utrecht maar niet lukken een plaatsje in de top 100 van de culinaire gids Lekker te bemachtigen. Voor de derde keer in successie heeft Utrecht geen restaurant bij de nationale top. Vanaf morgen ligt de gids in de winkel.

Vijf restaurants in de stad Utrecht krijgen wel een aanbeveling van Lekker. Het gaat om Amberes, Podium onder de Dom, Karel V, Simple en restaurant Willhelminapark.

Het hoogstgenoteerde restaurant in de provincie Utrecht is De Hoefslag in Bosch en Duin (26), gevolgd door Kasteel Heemstede in Houten (33) en De Nederlanden (52) in Vreeland. La Provence in Driebergen staat op 84, De Saffraan in Amersfoort op 90 en ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht op 92. Nieuw op plaats 100 is De Burgemeester in Linschoten.

De gehele lijst wordt morgen bekend als de gids in de winkels ligt. De nationale top-3 is dit jaar iets gewijzigd. De Librije in Zwolle staat bovenaan en neemt daarmee de koppositie over van Inter Scaldes in Kruiningen. De Leest in Vaassen zakt van 2 naar 3.

 

Cookieinstellingen