Juliette Gréco treedt voor laatste maal op in Utrecht

Foto: Manfred Werner, CC-BY-SA 3.0

UTRECHT – Zangeres Juliette Gréco zal op 19 september haar opwachting maken tijdens de 33ste Nacht van de Poëzie in TivoliVredenburg. Haar optreden maakt deel uit van het wereldwijde afscheidstournee van de inmiddels 88-jarige chansonnière.

Tijdens de Nacht van de Poëzie worden de dichters tijdens de poëziemarathon afgewisseld door muziek- en theateracts. Naast Juliette Gréco, zullen ook cabaretier Mike Boddé en Erol Josué optreden. Mike Boddé zal een eerbetoon brengen aan de onlangs overleden tekstdichter Drs. P. Gréco treedt op 20 september ook op in theater Carré in Amsterdam.

Levende legende
“Het is een ongelofelijke eer om Juliette Gréco dit jaar op De Nacht te mogen ontvangen,” laat festivaldirecteur Michaël Stoker weten. “De vrouw is een levende legende; het Franse chanson is ooit in haar keel geboren.” Gréco dankt haar bekendheid aan klassiekers als Déshabillez-moi en Je suis comme je suis. Zij was bekend bij vele schrijvers en artiesten die in Saint-Germain-des-Prés werkzaam waren, zoals Jean-Paul Sartre. Ze werd een filmster door de films van Orson Welles en was bevriend met Brel, Prévert en Gainsbourg. Allen schreven liedjes voor haar.

 

Cookieinstellingen