Hoeveel denkt u dat de Domtoren waard is?

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Vijftig miljoen euro, misschien? Nee, 250 euro, schatte een jongetje. Uit het taxatierapport blijkt dat het bekendste Utrechtse bouwwerk 96 miljoen euro waard is. Dat blijkt uit navraag van RTV Utrecht.

Yl1BmxFcQrAPB3bKl1-aRSFFdxC4u7C7EgHhaIvlC_8,-S-mwmZYqtovB0aHxQoS9MTptkjx37UUGdE9WcyKdw4,fRFL_vgH1XM-jZhG_OeF6b-BnGUyo3QWUfYZ-XLYZEc,2Sf0jCBtRsgyFZcG8D-DCFHCrdOaZ0kgQqUYgeV-Tx8Daar de Dom sinds 1990 eigendom is van de gemeente Utrecht, heeft wethouder Geldof Utrechts grootste blikvanger laten taxeren voor de verzekering. “Dan heb je een opstalverzekering en dan heb je een waarde nodig om te weten wat de verzekering moet kosten.”

Moeilijk schatten
Veel Utrechters kunnen moeilijk de waarde van de Dom inschatten. “Ik schat vijftig miljoen”, zegt iemand. Een ander noemt een bedrag van “maximaal tien miljoen”. Een jongetje op het Domplein heeft een nauwkeurige berekening gemaakt. Nadat hij de toren eens goed bekeken heeft, zegt hij dat de Dom ‘wel 250 euro waard is’. Als de verslaggever van AD.nl hem confronteert met het werkelijke bedrag roept de jongen: “holy shit, dat is veel”.

Niet in de verkoop
Utrechters hoeven niet bang te zijn dat de gemeente de Dom heeft laten taxeren om de toren daarna in de verkoop te zetten. “Wij zullen de Dom nooit verkopen”, zegt wethouder Geldof. “Hij is van Utrecht en blijft van Utrecht”.

 

Cookieinstellingen