Vrijdag eerste tropische dag

Echt strandweer...?
Echt strandweer...?
Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Nog nauwelijks te bevatten, maar de komende dagen wordt het toch echt mooi weer. Donderdag wordt een zonnige dag met maxima van 20-24 graden. Maar vrijdag wordt het pas echt warm, meldt Weeronline.nl.

Morgen wordt een zonovergoten dag. ’s Middags ontstaat een enkel stapelwolkje. Bij een zwakke tot matige oostenwind wordt het 18 graden op de Wadden, 22 in Utrecht en 24 in Limburg. Op de stranden kan het in de middag vroegtijdig afkoelen, doordat een frisse zeewind opsteekt. Met zonkracht 7 is het belangrijk om je huid goed te beschermen als je de zon in gaat.

30-31 graden?

Vrijdag wordt het voor het eerst dit jaar tropisch warm in Nederland. De verwachte maxima: 24 in het Waddengebied, 27 in de kustprovincies en 28-31 graden in het binnenland. Vooral Brabant en Limburg maken kans op de eerste lokale tropische dag met maxima van 30 graden of meer. Er staat een matige zuiden- tot zuidoostenwind. In de ochtend is het zonnig met alleen wat sluierbewolking, ’s middags neemt in het westen de bewolking wat toe en ’s avonds stijgt de kans op een onweersbui.

Terug bij af

Vanaf vrijdagavond tot en met zaterdag overdag is er kans op stevige regen- en onweersbuien. De buien verdrijven de zomers warme lucht. Hoe snel dit precies gaat is onzeker. Komen we al snel in de frissere lucht dan is het zaterdagmiddag 17 graden in het westen tot 22 in het oosten en schijnt geregeld de zon. Er zijn ook scenario’s waar we ‘s middags nog in de warme lucht blijven met maxima van 25-30 graden en kans op stevige onweersbuien.

 

Cookieinstellingen