Geen betaald parkeren in drie Utrechtse buurten

FOTO_bord_bet.parkeren_1_UTRECHT – De gemeente Utrecht heeft na draagvlakmetingen onder bewoners en bedrijven besloten om in de buurten Spinozaplantsoen, Lamérislaan en Rijnsweerd geen betaald parkeren in te voeren.

In genoemde buurten is de parkeerdruk hoog en komen regelmatig signalen over parkeeroverlast. Daarom besloot de gemeente een draagvlakmeting te houden, waarbij bewoners en bedrijven uit de buurt hun stem konden uitbrengen voor of tegen de invoering van betaald parkeren. In het Spinozaplantsoen e.o. was 73% tegen, in het gebied Lamérislaan e.o. 63% en in de Acteursbuurt 78%.

In de ‘Procedure invoering betaald parkeren’ van de gemeente Utrecht is bepaald dat betaald parkeren alleen wordt ingevoerd in een buurt als er meer voor- dan tegenstemmers zijn.

De draagvlakmeting is uitgevoerd omdat de gemeente geen andere mogelijkheden ziet om de parkeerdruk structureel te verlagen. Dit betekent dat, nu er geen draagvlak is voor betaald parkeren in deze buurten, er in 2016 geen nieuwe peiling wordt gehouden. In Rijnsweerd (acteursbuurt) wordt het overleg met bewoners over de aanpak van het parkeerprobleem op specifiek de woonerven wel voortgezet.

Cookieinstellingen