Start aanleg tramlijn in De Uithof

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Een nieuwe tramlijn moet het Utrecht Science Park (USP) De Uithof voor een groeiend aantal studenten, nieuwe organisaties en bedrijven ook de komende jaren bereikbaar houden. De eerste uitvoeringswerkzaamheden voor de tramlijn op het USP starten zaterdag 20 februari. Deze tram moet vanaf 2018 rijden.

Plattegrond Uithoflijn
Plattegrond Uithoflijn

Op zaterdag 20 februari worden, in opdracht van de projectorganisatie Uithoflijn, bomen gekapt langs de huidige busbaan van de Sorbonnelaan tot en met de Energiecentrale van het UMC Utrecht. Om de overlast te beperken, gebeurt dit op zaterdag. Het fietspad is dan afgesloten.

Op maandag 22 februari worden er naast het parkeerterrein bij de Padualaan en ten oosten van de Energiecentrale bomen gekapt en bossages verwijderd.

Op zaterdag 12 maart worden bomen verplant en worden de laatste bomen gekapt. In totaal worden circa 120 bomen verwijderd en enkele bomen verplant. In 2017, als de belangrijkste werkzaamheden gereed zijn, worden net zoveel bomen van gelijke grootte terug geplant. In het wijkbericht vind je meer informatie. Dan worden langs de huidige busbaan bomen gekapt en beginnen de werkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen.

Begin juni start aannemer BAM met het verlengen van het fietspad op de Cambridgelaan naar de Bolognalaan. Voordat de busbaan op het Utrecht Science Park kan worden omgebouwd naar een trambaan, moet eerst een tijdelijke busbaan worden aangelegd. Medio juni start de ombouw van het fietspad op de Padualaan en Heidelberglaan tot busbaan en worden fietsers via de Leuvenlaan en de Cambridgelaan omgeleid (zie plattegrond).

Foto: uu.nl
Foto: uu.nl

Begin augustus rijden de bussen over deze tijdelijke busbaan. De tijdelijke busbaan en de omleiding voor fietsers blijven tot juni 2017 in gebruik. In de zomer van 2016 zijn er werkzaamheden vóór het UMC Utrecht: de bushaltes worden een stukje verplaatst en de busbaan wordt om de Energiecentrale van het UMC Utrecht heen gelegd. Daarvoor wordt een stukje van de Münsterlaan gebruikt en afgesloten voor doorgaand verkeer. Alle toegangen tot de klinieken Diergeneeskunde blijven te allen tijde bereikbaar.

Bron: Universiteit Utrecht/uu.nl

 

Cookieinstellingen