Wijk Leeuwesteyn gaat nieuwe fase in

Foto: utrecht.nl

UTRECHT – Leeuwesteyn: een duurzame, groene woonwijk aan de westkant van het Amsterdam Rijnkanaal. Het bouwplan voor deze wijk met 950 tot 1100 woningen en een inrichting met een fijnmazig netwerk van wandel- en fietsverbindingen en een oeverpark naast het kanaal is gereed en kan naar de gemeenteraad.

Vertegenwoordigers van omwonenden, de wijkraad Leidsche Rijn, corporaties en ontwikkelaars hebben meegedacht bij het opstellen van het plan. Leeuwesteyn krijgt een Utrechts karakter: stedelijk met groen, smalle stegen en brede lanen, gevelstoepjes en een herkenbare architectuur. Leeuwesteyn ligt straks dichtbij winkelgebied Leidsche Rijn Centrum. Bewoners kunnen in de toekomst snel via de toekomstige Dafne Schippersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in het oude centrum van de stad komen.

Het ontwerp van Leeuwesteyn kenmerkt zich door de balans tussen natuur en bebouwing. De wijk komt op de plaats van de oude buitenplaats Leeuwesteyn en wordt één van de verbindingen tussen oud en nieuw Utrecht. Tussen het Willem-Alexanderpark op de landtunnel van de A2 en het Amsterdam-Rijnkanaal zit een hoogteverschil van circa 8 meter. Dit wordt in de woonwijk overbrugd door terrassen, trappen en hellingen.

Uitvoering
De gemeenteraad neemt dit voorjaar een besluit over dit Stedenbouwkundig Plan. Daarna wordt gestart met het ophogen en bouwrijp maken van het gebied. Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen in 2017. In het vervolgtraject blijven (toekomstige) bewoners en belanghebbenden betrokken bij en geïnformeerd over de ontwikkelingen in Leeuwesteyn.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen