Trailers CampusDoc filmfestival nu online

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Zestien veelbelovende journalistiekstudenten van Hogeschool Utrecht van wie acht documentaires te zien zijn op 7 juni tijdens het CampusDoc filmfestival. Ze gaan onder meer over Groningse garnalenvissers, werken in een kinderhospice, een jonge vader met dementie, vioolspelen als je maar één hand hebt. De trailers van deze documentaires zijn nu al te bekijken.

CampusDoc is een lesprogramma waarin studenten journalistiek een deel van hun laatste studiejaar besteden aan het maken van een documentaire. Ze krijgen daarvoor les in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld bij de City University of New York. Dit jaar zijn er acht documentaires uitgerold over zeer uiteenlopende onderwerpen. Van de keuze om kaal of met een pruik door het leven te gaan als je chemotherapie krijgt, tot een portret van fietsend Nederland. De trailers hiervan zijn nu te zien op campusdoc.net.

Competitie

Op 7 juni zijn alle acht documentaires te zien tijdens de vijfde editie van het CampusDoc filmfestival in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Een vakjury kiest de beste documentaire en de winnaars krijgen de CampusDoc Award uitgereikt. Tijdens het festival zijn er ook inzendingen te zien gemaakt door studenten in het buitenland.

Honoursprogramma

CampusDoc is een honoursprogramma van de School voor de Journalistiek van Hogeschool Utrecht en wordt gezien als een van de meest intensieve en leerzaamste blokken. Eerder gemaakte documentaires zijn onder andere op Nederland 2 en HollandDoc uitgezonden. Ook zijn er CampusDoc-documentaires vertoond op belangrijke filmfestivals, zoals AlJazeera Documentary.

Cookieinstellingen