Centraal Museum gaat hedendaagse kunst exposities organiseren in Oud Amelisweerd

Foto: Wikipedia, CC BY-SA 3.0 nl

Het Centraal Museum neemt vanaf het voorjaar 2022 de taak op zich om op de eerste verdieping van Landhuis Oud Amelisweerd, met de genereuze steun van de Hartwig Art Foundation, twee solotentoonstellingen per jaar te organiseren. Het programma zal zich richten op gerenommeerde, nog levende Nederlandse kunstenaars die duidelijk hun sporen hebben verdiend in Nederland en daarbuiten.

Momenteel werkt het museum in overleg met het fonds de verdere kaders uit voor deze ambitieuze presentaties. Komend najaar zal het museum naar buiten treden met meer details en zullen de namen van de kunstenaars die in 2022 aan bod komen bekend worden gemaakt. 
Het Centraal Museum heeft een lange geschiedenis met Oud Amelisweerd. Van 1989 tot 2012 had het museum deze fraaie locatie tot haar beschikking, nadat het middels een kraakactie door het museumpersoneel was veiliggesteld van mogelijke verminking door projectontwikkelaars. Meermaals heeft het toen ook onderdak geboden aan exposities van hedendaagse kunstenaars. Het museum werkt hierin nauw samen met Stadsherstel Utrecht, voor de komende tien jaar de erfpachter van het landhuis.

Lees ook:

Stadsherstel gaat Landhuis Oud Amelisweerd beheren

Reacties