Jeroen van de Wiel nieuwe algemeen directeur/bestuurder van DOX

Foto: Jeroen van de Wiel

Per 13 juli aanstaande wordt Jeroen van de Wiel de nieuwe algemeen directeur/bestuurder van het Utrechtse DOX. Hij volgt interim-directeur Jacques van Veen op. Van de Wiel gaat samen met het artistiek team onder leiding van artistiek directeur Hildegard Draaijer, Timothy de Gilde en Melvin Fraenk vormgeven aan het ambitieuze beleidsplan als Ontwikkelinstelling van de toekomst.

De Raad van Toezicht is verheugd om na de interim-periode waarin de organisatie van DOX is voorbereid op haar nieuwe rol als Ontwikkelinstelling in de Basis-infrastructuur, Jeroen van de Wiel als algemeen directeur/bestuurder aan te kunnen stellen. “Met zijn ruime leidinggevende, beleidsmatige en organisatorisch vermogen in de muziek en theaterwereld en een uitgebreid netwerk in deze sector, zien wij in hem een inspirerende, enthousiasmerende en aimabele persoon als directeur-bestuurder voor DOX en het team.” Van de Wiel (1965) neemt zijn ervaring als o.a. directeur van poppodium Paard van Troje, KAF en Islemundamee om DOX de komende jaren in de BIS naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast bekleedde hij bestuurlijke- en adviesfuncties in de culturele sector bij onder andere de Vereniging Nederlandse Poppodia, de Kunstenplancommissie Rotterdam en het Fonds Podiumkunsten. Van de Wiel: “Ik zie er naar uit om samen met Hildegard Draaijer en de medewerkers het twintigjarig succesverhaal van DOX nog verder uitte bouwen en zoveel mogelijk talenten een podium te geven.”
DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Bij DOX krijgen nieuwe ontwikkelingen en experimenten in theater, dans, film en muziek een kans. Jonge acteurs, dansers en makers debuteren bij DOX en ontwikkelen zich verder. Cross-overs tussen theater en dans is bij DOX favoriet, spoken word en hiphop zijn inspiratiebronnen.

Reacties