dB’s viert 25-jarig bestaan met groot, gratis toegankelijk buitenfestival

Foto: db's

dB’s bestaat 25 jaar en viert dat op zaterdag 14 september met een gratis toegankelijk buitenfestival op het grasvel tegenover de entree van het CAB-gebouw. De zaal wordt omgetoverd tot een heus punt- en metalcave.

Alle optredende acts repeteren in dB’s, hebben daar gerepeteerd of hebben op een andere manier een langere relatie met het muziekcomplex. De eerste bevestigde namen zijn The Kik, Terzij de Horde, Isri, Beatle Hans & the Paisley Perverts, Blue Grass Boogiemen, The Glamrocks, El Zombie, Independent Intavenshan, Kort door de Bocht, Intuition, Stone Oak Cosmonaut, Jules Chanson, Mischief! en Orgaanklap. In de komende weken worden nog meer namen bekendgemaakt.
dB’s begon in 1994 aan de Jekerstraat als ruimte waar bands konden oefenen. Vanwege herontwikkelingsplannen in dat gebied moest dB’s echter in 2003 verhuizen. Oprichter Paul de Brabander vindt een nieuwe plek: de voormalige CAB-busremise in de Cartesiusdriehoek. Anno 2019 bevat dB’s 17 oefenruimtes, een podium, de Nederlandse Pop Academie, een gezellig café waar allerlei speciaalbieren te krijgen zijn en een inpandig vegan en vegetarisch restaurant: Roots Rock Kitchen

Reacties

0