Verrassingsoptreden rapper Kippie tijdens Culturele Zondag Noordwaarts

Foto: gemeente Utrecht

Utrecht is meer dan alleen de binnenstad. Daarom duikt Culturele Zondagen op 22 april de wijken in met als eerste bestemming Overvecht, Ondiep en Zuilen. Als verrassing sluit de Overvechtse rapper Kippie het programma in Overvecht af op het festivalhart NPD-strook. Zijn carrière is nog jong, maar vorig jaar bracht hij twee EP’s uit en hij heeft samengewerkt met onder andere Sevn Alias, Lijpe en Boef. Het optreden gaat van start om 18:30 uur.

Het gehele programma van Noordwaarts is samengesteld in nauwe samenwerking met de bewoners en culturele initiatieven in de wijken, waaronder ZIMIHC, The Social Collective, Cultuurspot Overvecht en Me’Kaar Utrecht. Op de locaties in Overvecht, Zuilen en Ondiep maakt het publiek kennis met de talenten en bijzondere initiatieven in de wijken. Elke wijk heeft een festivalhart: de NPD-strook naast het winkelcentrum in Overvecht, de Plantage in Ondiep en het Vorstelijk Complex in Zuilen.
Na een maakperiode met zoveel intensief contact voelt het vreemd om de wijken weer te verlaten na 22 april. Daarom wordt er in elke wijk iets moois achtergelaten. Gedurende de bouw van de appartementen op de NPD-strook hangt op de bouwhekken de expositie Overvecht in Beeld. Deze expositie laat een bijzondere en niet eerder vertoonde kant van Overvecht zien. Van vreemde verzamelingen tot ongebruikelijke hobby’s, alles komt voorbij.
In Ondiep geeft wethouder van cultuur Kees Diepeveen op 22 april het startschot voor de bijzondere wandelroute Het Lopend Vuurtje. Ondiep, een dorp in de stad, is een bijzondere plek die je met deze wandeling van binnenuit leert kennen. De boeiende verhalen over het ontstaan en veranderen van de wijk worden verteld door de bewoners zelf. Na 22 april blijft de route bestaan, de bordjes blijven hangen en de routeboekjes zijn te vinden in locaties door de hele wijk, van wijkbureau tot wachtkamers. Online zijn de verhalen te horen en te lezen op www.lopendvuurtje030.nl
Tijdens Noordwaarts gaan de kinderen uit de wijk met kunstenaars Dorothe Arts en Verena Willemse aan de slag om bijzondere richtingaanwijzers te maken in de vorm van totems. Deze Zuilense kunstwerken worden op 22 april aan het einde van de dag meteen geïnstalleerd in het speelbos in wording waar ze tot in lengte van dagen richting geven aan de Zuilense kinderen.

Het complete programma staat eind maart op www.culturelezondagen.nl

Cookieinstellingen