Expositie ‘Utrecht, stad van iedereen’ in het Stadskantoor

Foto: gemeente Utrecht

330.000 mensen met 170 nationaliteiten wonen en werken in Utrecht en maken de stad. Ook op het gebied van kunst. Dat blijkt uit de expositie ‘Utrecht, stad van iedereen’ met werk van Utrechtse kunstenaars in het Stadskantoor.

Te zien is bijvoorbeeld het fotoproject ‘Lesbos 2015 – 500.018’ van fotograaf Bram Heynen, die op het Griekse eiland Lesbos hulp bood aan mensen op de vlucht. De fotoserie ‘Schuldige Stad’ van Sjaak Verboom toont fotowerken van de stad Utrecht, gecombineerd met portretten en bewerkingen van foto’s die Verboom maakte in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Beeldhouwer Anja Roemer werkte samen met haar Syrische stagiair Bashir Alhamad aan de beeldengroep ‘After the War’. Ook Alhamads eigen beelden zijn te zien, evenals drie schilderijen geïnspireerd door Slavische mythologie van de van oorsprong Kroatische kunstenaar Nena Sesic-Fiser, die al 24 jaar in Utrecht woont.

Vrijwilligers staan centraal in de jubileumtentoonstelling van het Rode Kruis, dat dit jaar zijn 150-jarig bestaan viert. Bovendien maakten fotograaf Raymond Rutting en auteur Arthur Japin voor het Rode Kruis een reportage met de titel ‘Gewone mensen’ en tekenden verhalen van vluchtelingen op.

In de presentatie ‘OurStories’ ten slotte zijn geïllustreerde gedichten te zien, resultaat van de samenwerking tussen het wijkgerichte initiatief ‘GedachtenLezen’ en het Utrechtse Stadsdichtersgilde. De gedichten zijn een weerslag van gesprekken met Syrische immigranten.

Cookieinstellingen