Directeur Cultuur19 neemt afscheid

Foto: Cultuur19

Cultuur19 krijgt een nieuwe directeur/bestuurder. Per 1 januari 2018 draagt Hanno Tomassen het stokje over. De sollicitatieprocedure is inmiddels in volle gang.

Tomassen startte in september 2011 bij Cultuur19 en richtte zich meteen op de kerntaak van een directeur/bestuurder, het veiligstellen van de continuïteit van de organisatie. De stichting die in 2004 werd opgericht ontving tot dan toe gelden uit een speciale regeling voor Leidsche Rijn. Met de groei van Leidsche Rijn werd het vanzelfsprekend, dat Cultuur19 zou aansluiten bij de reguliere cultuurnotaprocedure van de stad.

Puttend uit zijn achtergrond als maker/muzikant ontwikkelde Tomassen het ondernemingsplan 2013-2016 ‘Een nieuwe wereld met nieuwe routes’, waarin het culturele profiel van Cultuur19 zou worden verscherpt. Cultuur19 positioneerde zichzelf hierin als culturele routeplanner van de wijk. Met de kennis, ervaring en het netwerk van zeven jaar wijkgericht werken op zak, zag Cultuur19 voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd om publiek toe te leiden van en naar het nieuw te bouwen Castellum Hoge Woerd. Het plan kreeg steun van de commissie Cultuurnota en het bouwen kon beginnen. Met Zingende Beelden en het Leidsche Rijn Festival als vaste waarden in het programma kreeg Cultuur19 een bereik ook buiten de wijk en kreeg het programma een volwassen en professionelere uitstraling, passend bij het ontwikkelingsstadium van de wijk.

In de afgelopen 6 jaar heeft Tomassen op veel vlakken bijgedragen aan de ontwikkeling en veelzijdigheid van cultuur in Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern. Hij was bestuurslid en voorzitter in de Leidsche Rijn Connectie, de belangenvereniging van cultuurorganisaties in de wijken 9 en 10. Tomassen wist door de jaren heen interessante samenwerkingen te smeden met professionals en organisaties. In 2014 werd in co-productie met Toneelgroep Monter het drieluik Tuigdorp gerealiseerd en in 2015 en 2017 vonden twee zeer succesvolle edities plaats van Zingende Beelden in samenwerking met Dans Atelier 42. Tomassen was bovendien de drijvende kracht achter het project Hangplek voor Ouderen, een succesvol theaterfeuilleton voor senioren uit de wijk. In oktober 2016 kreeg Cultuur19 groen licht voor het meerjarenplan 2017-2020 Cultuurdragers, dat de weg vrijmaakte voor een programma, dat een podium biedt aan professionals en beginnende makers

vanuit de CultuurCampus. Met ingang van januari van dit jaar beheert Cultuur19 het kunstencentrum en de theaterzaal op die plek.

Tomassen: ‘Cultuur19 heeft bewezen dat een kleine culturele partij een grote bijdrage kan leveren. De creativiteit en inventiviteit die daarvoor nodig zijn hebben we in de afgelopen jaren opgebouwd. Alle goede ideeen hebben we kunnen uitvoeren. Daar ben ik trots op.’

Tomassen gaat zich als programmeur full time bezighouden met het educatie- en participatieprogramma bij TivoliVredenburg.

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen