Kunst Stof van Greetje Majoor-Rijerse in het Waterliniemuseum

Foto: Waterliniemuseum

Van 5 augustus tot 26 november 2017 is de tentoonstelling ‘Kunst Stof’ te zien in het Waterliniemuseum te Bunnik. Kunst Stof is de eerste in de reeks Objectief, een nieuwe serie tentoonstellingen in het Waterliniemuseum waarin nieuwe invalshoeken over de thema’s water, verdediging, militairen, architectuur en natuur naar voren gebracht worden. In Kunst Stof toont Greetje Majoor-Rijerse bijzondere weefsels rondom deze thema’s.

Greetje Majoor-Rijerse (Utrecht, 1944) is een beeldend kunstenaar uit Laren. In deze solo-expositie Kunst Stof toont ze haar bijzondere weefsels. Het monumentale werk van strandafval heeft een duidelijke boodschap, een protest tegen onze omgang met de natuur, het vele afval dat gedumpt wordt in het water. Ook haar andere werken passen goed binnen het museum, zoals ‘de geweldspiralen’ waarin krantenfoto’s van oorlogen en kleding van militairen zijn verwerkt.

Beeldend kunstenaar Greetje Majoor kiest onderwerpen die haar raken, thema’s uit de samenleving, haar leefwereld of nog groter de problematiek in de wereld. Thema’s als de enorme hoeveelheid plastic afval die dagelijks aanspoelt op de stranden, de oorlogen, het geweld, zij verwerkt ze in monumentaal werk, uitgevoerd in het traditionele ambacht van het weven. Een enorme technische kennis geeft haar de vrijheid om de weeftechniek om te vormen tot fascinerende kunstwerken. Daarbij verwerkt zij non-traditionele materialen als stukken plastic, prikkeldraad, touw, vogelvleugels en netten om te komen tot de essentie van het onderwerp. Zij schuwt geen enkel materiaal of thema.

Kunst Stof is de eerste in de reeks Objectief, een nieuwe serie tentoonstellingen in het Waterliniemuseum waarin nieuwe invalshoeken over de thema’s water, verdediging, militairen, architectuur en natuur naar voren gebracht worden. Het uitgangspunt is dat de tentoonstellingen aanzetten tot denken en bijdragen aan het debat rondom actuele en historische thema’s.

Cookieinstellingen