Moreelsepark wordt omgevormd tot Tuinen van Moreelse

Foto: CU2030

Het Moreelsepark en omgeving, nu wat vergeten, grijs en stenig, wordt straks omgetoverd. Het wordt een groene oase tussen de binnenstad en het drukke stationsgebied onder de naam Tuinen van Moreelse. Het eerste stukje dat (medio 2022) aangepakt wordt is de Laan van Puntenburg.

Burgemeester Moreelse zag in de 17e eeuw al de kansen van dit stukje Utrecht. Hij had wilde plannen om Utrecht uit te breiden met onder meer groen opgezette wijken. Hij zou vast blij zijn met de plannen van nu. Stenen worden vervangen voor gras, planten en ander groen. De Tuinen van Moreelse worden zo ingericht dat ze straks een stevig buitje kunnen opvangen.
De transformatie van het gebied is een samenwerking van diverse partijen: naast de gemeente Utrecht zijn dit het Rijksvastgoedbedrijf, ProRail, NS, verzekeringsmaatschappij ASR en pensioenfonds MN. Tijdens diverse bijeenkomsten hebben omwonenden en omliggende instanties ook meegedacht over de plannen. Het college van B&W heeft het Ontwikkelkader Tuinen van Moreelse nu vastgesteld. Dit kader beschrijft hoe het gebied in stappen wordt aangepakt naar een hoogstedelijk, duurzaam, energieneutraal en biodivers gebied. Meer informatie op de projectpagina Tuinen van Moreelse.

Cookieinstellingen