Presentatie van nieuwe geschiedenis van Utrecht

Foto: Marijke Stringa

Afgelopen donderdagmiddag ontving oud-burgemeester Lien Vos-van Gortel in het Utrechts Archief, uit handen van stadshistoricus Renger de Bruin, het eerste exemplaar van het boekwerk ‘Utrechts verleden in vogelvlucht‘.

In Utrechts verleden in vogelvlucht wordt de lange geschiedenis van Utrecht aan de hand van het meest recente archeologische en historische onderzoek in beknopte vorm verhaald. Het geeft een handzaam en helder overzicht van wat die eeuwenoude stad aan de voet van de Domtoren allemaal heeft meegemaakt.

Het boekje is een coproductie van het Centraal Museum, Erfgoed van de gemeente Utrecht (voorheen Archeologisch en Bouwhistorisch Centrum) en Het Utrechts Archief, de drie instellingen die gezamenljk verantwoordelijk zijn voor het beheer van het erfgoed van de gemeente Utrecht.

Renger de Bruin leverde een bijdrage namens de eerste instelling, René de Kam namens Erfgoed en Kaj van Vliet namens Het Utrechts Archief. Zij schreven het boek op verzoek van het Stadsgilde Utrecht dat het boek graag gebruikt voor het geven van cursussen over de geschiedenis van Utrecht.

Cookieinstellingen