Youbahn lanceert nieuw uitzendplatform voor Utrechtse studenten

Foto: LuckyLife11 via pixabay

Uitzendplatform Youbahn heeft een nieuw platform gelanceerd. Youbahn is sinds 2016 een uitzendbureau voor studenten en presenteerde dit voorjaar een nieuwe branding. vandaag, op 22 oktober, is ook het vernieuwde platform klaar voor gebruik. Met dit vernieuwde platform gaat alles digitaal. Van het invullen van diensten tot het uitbetalen van loon. Zo matcht Youbahn nog sneller studenten en werkgevers uit de regio Utrecht, zonder tussenkomst van een intercedent. 

Daarmee is Youbahn het enige uitzendplatform in Nederland dat, middels nieuwe technologie en data, studenten helpt om flexibel bij te verdienen waar en wanneer zij willen. Studenten hebben de vrijheid van ‘eigen baas’ zijn, maar de zekerheden van loondienst, zoals garantie op loonuitbetaling en vakantiegeld. Dankzij de flexibiliteit biedt het studenten meer mogelijkheden om bij te verdienen tijdens de coronacrisis. Zo kunnen ze gemakkelijker zoeken naar beschikbaar werk en sneller de overstap maken naar branches waar meer werk is, zoals in callcenters en logistiek. Youbahn richt zich sinds de lancering vooral op de regio Utrecht. Daarnaast wordt het platform gelanceerd in Amsterdam en Rotterdam. 
Tegelijkertijd biedt het werkgevers de mogelijkheid om flexibel en last-minute hun diensten in te vullen met gemotiveerde studenten uit de randstad. Werkgevers kunnen op deze manier snel schakelen bij onverwachte veranderingen die o.a. de coronacrisis met zich meebrengt. Een student inzetten kan al vanaf 1 uur en als het nodig is, omdat bijvoorbeeld een medewerker zich ziek heeft gemeld, dezelfde dag nog. Youbahn belooft de werkgevers 3000 beschikbare studenten in elke regio waar Youbahn nu actief is.
Directeur Ard Huininga gelooft dat in de uitzendbranche, datatechnologie de toekomst heeft. “Nu het matchen tussen studenten en werkgevers geheel digitaal gaat, biedt het ontzettend veel mogelijkheden voor de toekomst. Door slim gebruiken te maken van de data die door het platform vergaard wordt, kunnen we in de toekomst nog betere matches maken”, aldus . Dagelijks wordt er door een team gewerkt aan de technische doorontwikkeling van het platform. Het doel is om technologie zo goed en functioneel mogelijk in te zetten, zodat zonder intercedenten tot een passende match kan worden gekomen.

Reacties