Utrechtse scholen winnen Nationale Onderwijsprijs

Foto:

Marjan Hammersma, secretaris-generaal van het ministerie van OCW, heeft op woensdag 29 maart de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs uitgereikt. In het basisonderwijs ging de eerste prijs naar het samenwerkingsproject van De Klimroos, Apollo 11 en MAVO TIEN. De prijswinnaars hebben de “Bronzen Olifant” en een geldbedrag van 7.000 euro ontvangen.

De drie samenwerkende basisscholen willen met dit programma hun leerlingen extra uitdagen, bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en hen voorbereiden op hun toekomst.

Leerlingen werken binnen zes grote projecten samen aan de ontwikkeling van 21st century skills. Ze zitten in gemengde projectgroepen, krijgen les op hun eigen school en de andere deelnemende scholen en komen in aanraking met bijzondere experts, workshops, locaties, enz. De leerkrachten werken intensief samen zodat er veel wederzijdse kennisuitwisseling is. Op deze manier wordt een mooie doorgaande leerlijn opgezet en de leerlingen uit het basisonderwijs al vroeg vertrouwd gemaakt met een heel ander schooltype.

Gedeputeerde Mariëtte Pennarts feliciteerde de scholen via Twitter: “Eerst werden ze regio-winnaar in de provincie Utrecht, nu pakken ze de landelijke prijs. Supergoed gedaan Klimroos, Apollo 11 en MAVO10!”

Aan de Nationale Onderwijsprijs 2015-2017 hebben ruim 250 scholen in het basis- en voortgezet onderwijs deelgenomen. De prijs is ingesteld om de creatieve kant van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te halen en onderwijsvernieuwende projecten te stimuleren.

De Nationale Onderwijsprijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) in samenwerking met een groot aantal organisaties, waaronder de twaalf provincies en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Cookieinstellingen