KBS Wijzer aan de Vecht haalt vignet gezonde school

Foto: Pixabay

De basisschool Wijzer aan de Vecht heeft het Vignet Gezonde school behaald voor zowel het thema Voeding als voor het thema Sport en beweging. Gezonde voeding en beweging vindt de school zo belangrijk dat ze een aantal mijlpalen heeft gerealiseerd.

Zo is het schoolplein vernieuwd. Niet alleen zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst, maar bovenal is het schoolplein ingericht als Schoolplein 14. Drie verschillende coatings zijn aangebracht op het schoolplein en het bord met de regels van de Johan Cruijff foundation over sport en beweging heeft een prominente plek op het schoolplein gekregen.

De kinderen eten en drinken om 10.15 uur alleen water en groente en fruit. De school krijgt nu ook een eigen watertappunt vlak naast het schoolplein zodat kinderen ook na schooltijd water kunnen drinken als ze op het vernieuwde plein gebruik maken van de speelmogelijkheden.

Op 7 juni wordt het vernieuwde plein geopend en wordt het bordje van de Gezonde school onthuld en het watertappunt. Deze ochtend zullen alle kinderen onder begeleiding van de vakdocent bewegingsonderwijs alle nieuwe spellen op het plein gaan spelen. De oudercommissie zal gezonde traktaties uitdelen en de kinderen mogen tappen van het nieuwe watertappunt.

 

Cookieinstellingen