DOMunder kan verder dankzij kredietverstrekking van 1,6 miljoen

Foto: Toerisme Utrecht

UTRECHT – Museum DOMunder is gered van de ondergang. Tien kredietverstrekkers hebben ruim 1,6 miljoen euro bijeengebracht, waardoor Stichting Domplein 2013 aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Dit meldt RTV Utrecht.

Het in 2014 geopende archeologische museum mag dan in bezoekersaantallen een succes zijn – er  kwamen al ruim 100.000 bezoekers en reisgids Lonely Planet noemt DOMunder een “must-do” – maar financieel gaat het dit prestigieuze project een stuk minder voor de wind. Maar er gloort hoop. De gemeente Utrecht, 25 particuliere obligatiehouders en het Nationaal Restauratiefonds zijn financieel bijsprongen. Ook de provincie geeft geld, in ruil daarvoor organiseert de stichting enkele evenementen op het Domplein.

De financiële steun van de gemeente bestrijkt een periode van tien jaar. Volgens eerdere berichten gaat het om 40.000 euro per jaar. Daarmee is “het voortbestaan van de succesvolle historische attractie DOMunder gegarandeerd”, schrijft de gemeente in een persbericht.

Bron: rtvutrecht.nl

 

Cookieinstellingen