Directie The Student Hotel nodigt gemeenteraad uit voor gesprek

Foto: The Student Hotel

UTRECHT – De directie van The Student Hotel heeft – naar aanleiding van de commotie rond het vestigingsplan van het hotel in Utrecht – de gemeenteraad uitgenodigd voor een gesprek. Met de uitnodiging aan de raad wil de directie een constructief debat voeren dat recht doet aan alle belangen. Dit meldt NU.nl.

The Student Hotel wil in Hoog Catharijne een hotel starten met 600 kamers waar met name studenten uit het buitenland, die nu vaak moeite hebben met het vinden van een kamer, voor langere periodes een kamer kunnen huren. Door samenwerking met universiteiten weten buitenlandse studenten bij The Student Hotel al van tevoren óf en voor hoe lang er plek is bij het hotel. Studenten betalen gemiddeld 600 tot 650 euro per maand betalen. Meer dan de gemiddelde prijs van een studentenkamer, maar de twee zijn volgens directielid Frank Uffen niet met elkaar te vergelijken.

Residence life

“Wij bieden een ander product aan. Dit bedrag is inclusief schoonmaakkosten, een fiets, beveiliging en een 24-uursreceptie. Daarnaast organiseren we allerlei activiteiten rond het studentenleven. In Amerika noemen ze dat ‘residence life’. Zo is er een introductieweek voor de studenten en zijn er netwerkopportunities. Ook hebben de studenten, naast een kamer van zestien vierkante meter, een grote keuken, een gym, een studieruimte, een co-working restaurant, espressobar, bibliotheek en verschillende meetingrooms waar ze gebruik van kunnen maken.”

Géén huurbescherming

Volgens de fracties van Student & Starter en PvdA biedt deze constructie geen bescherming voor de huurders, aangezien huurrechten niet gelden bij het huren van een hotelkamer. Student & Starter stelde hier reeds schriftelijke vragen over en de PvdA kondigde aan een motie te in te willen dienen tegen de komst van het hotel. Ook Vidius Studentenunie en de Landelijke Studentenvakbond zijn niet blij met de plannen.

Bron: NU.nl/DUIC.nl

 

Cookieinstellingen