Wederom kort geding in de maak tegen alFitrah

Foto: Google Maps

UTRECHT – De salafistische organisatie alFitrah kan zich wederom opmaken voor een juridische strijd. De voormalige en huidige pandeigenaar starten voor de tweede keer een kort geding om alFitrah uit het pand te zetten. Ook verzoeken ze de rechtbank de stichting failliet te verklaren. Dit meldt het AD.

De vroegere pandeigenaar en huidige pandeigenaar We Do Projects uit Culemborg willen huizen bouwen aan de Pahud de Mortangesdreef in Overvecht, op de plek waar alFitrah zit. Oktober vorig jaar werd in een kort geding aangespannen ontruiming van het pand geëist omat de salafistische organisatie nalatig was met het betalen van de huur. De huurachterstand was inmiddels opgelopen tot ruim 214.000 euro.

De rechter ging daar destijds deels in mee: We Do Projects moest binnen twee weken haar geld krijgen, terwijl de voormalige pandeigenaar daar langer op moest wachten. De Culemborgse projectontwikkelaar werd snel betaald, maar de oude pandeigenaar heeft tot nu toe nog geen geld ontvangen. Reden genoeg om opnieuw een kort geding aan te spannen om tot ontruiming te komen. Ook wordt het faillissement van alFitrah aangevraagd.

De advocaat van alFitrah bevestigt desgevraagd dat de vroegere pandeigenaar nog niet is betaald. “Dat heeft te maken met het restitutierisico”, legt hij uit. Op de bezittingen van die oude pandeigenaar is in een andere zaak beslag gelegd. “We zijn in beroep gegaan tegen het kort geding en alFitrah is bang dat als het wél betaalt het geld niet meer terug kan komen.”

Wanneer het kort geding plaatsvindt is niet duidelijk, maar volgens de oude pandeigenaar gebeurt dat op korte termijn.

Bron: ad.nl

 

Cookieinstellingen