GGD regio Utrecht bereidt zich voor op boosterprik 80-plussers

Foto: ggdru

De voorbereidingen voor de boosterprik van de groep 80-plussers zijn in volle gang. In theorie kan GGDrU snel met de boosterprik beginnen. Achter de schermen moeten er nog dingen worden geregeld.

GGD regio Utrecht heeft twee vaste vaccinatielocaties in Utrecht en drie vaste grote vaccinatielocaties in Nieuwegein, Woerden en Veenendaal. Daarnaast vaccineert GGDrU iedere week op ruim negen locaties in zeven gemeenten per dag. In theorie kan GGDrU snel met de boosterprik beginnen. Achter de schermen moeten er nog dingen worden geregeld zoals bijvoorbeeld het uitnodigen van deze groep mensen. Die brief komt van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 
Bij de boosterprik krijgen de mensen het vaccin van Pfizer/BioNTech of dat van Moderna, ook als ze eerder een ander middel hadden gekregen. Tussen de tweede prik en de boosterprik moet enkele maanden tijd zitten. Als de tweede prik korter geleden was, komt die persoon nog niet in aanmerking. Bovendien moet er twee weken zitten tussen de boosterprik en de griepprik, die in deze maanden wordt gegeven.
Ouderen en mensen die in de zorg werken, zijn als eersten aan de beurt om een extra coronaprik te krijgen. Die moet hun afweer tegen het coronavirus versterken. Zorgmedewerkers komen ook in aanmerking voor de extra inenting, maar zij worden vooralsnog op eigen locaties gevaccineerd, dus buiten de GGD om.
Het kabinet besloot eerder dat dit op 6 december zou beginnen, maar dat wordt misschien vervroegd omdat het aantal positieve tests, ziekenhuisopnames en sterfgevallen de laatste weken snel stijgt .

Cookieinstellingen