Nieuwbouw Omloop voor brede doelgroep

Foto: woonin

Wie met enige regelmaat over de Omloop/Laan van Chartroise rijdt, ziet dat de nieuwbouw van Woonin hier steeds meer vorm krijgt. Afgelopen week gaven Woonin en aannemer Hillen & Roosen het startschot voor de bouw van deelgebied 3. Het hoogste punt van deelgebied 2 is inmiddels ook in zicht.

Middenhuur
“Met de start bouw van deelgebied 3 zijn we grofweg op de helft van het toevoegen van 285 sociale en middenhuurwoningen”, zegt ontwikkelingsmanager Femke Ellenbroek van Woonin. “Verdeeld over vier deelgebieden ontwikkelen we voor een brede groep woningzoekenden. Deelgebied 3 bestaat uit 52 drie- en vierkamerappartementen voor de middenhuur. Daarmee voegen we woningen toe voor mensen die vaak tussen wal en schip belanden. Ze verdienen te veel voor een sociale huurwoningen, maar te weinig voor een koopwoning of een vrije sector huurwoning. De woningen uit deelgebied 3 zijn dus een belangrijke toevoeging aan de Utrechtse woningmarkt”, aldus Ellenbroek.

Belangrijke mijlpalen
Naast deelgebied 3 is aannemer Hillen & Roosen ook verantwoordelijk voor de realisatie van deelgebied 2. Projectleider Ronald Brink: “Bij deelgebied 3 hebben we weliswaar net de eerste heipaal in de grond geboord, bij deelgebied 2 verwachten we volgende week het hoogste punt te bereiken. Twee belangrijke mijlpalen in korte tijd.” Als alles volgens planning verloopt, wordt deelgebied 2 in september van dit jaar opgeleverd. Deelgebied 3 volgt medio 2025.

Buurtvoorrang voor ouderen
De appartementen van deelgebied 2 zijn ontwikkeld voor ouderen en gaan vanaf 15 april in verhuur. Geïnteresseerden kunnen dan t/m 28 april via DAK Regio Utrecht reageren op een woning. Speciaal voor deze appartementen verleent de gemeente Utrecht buurtvoorrang aan ouderen uit de buurt. Bewoners van 65 jaar of ouder uit de buurt Ondiep en Nijenoord e.o. kunnen met voorrang reageren op een woning. Zo wordt gestimuleerd dat ouderen binnen hun oude en vertrouwde buurt kunnen verhuizen.

Cookieinstellingen