Green Bootcamp laat werkzoekenden kennismaken met werken in het groen

Foto: Willem Jan Ritman

De Green Bootcamp op vrijdag 19 april 2024 laat werkzoekenden in regio Utrecht Midden zien en beleven wat werken in het groen te bieden heeft. Op een toegankelijke manier maken bezoekers kennis met werkgevers en alle functies in deze branche. Bezoekers leren en ervaren op verschillende stations hoe je maaimachines en andere apparaten bedient, hoe je tuinen en terrassen aanlegt of bomen op grote hoogte snoeit. Stichting WIJ 3.0 en GreentoGrow organiseren dit evenement in samenwerking met vier werkgevers in het groen en opleidingsinstituut Yuverta.

Bij werken in het groen hebben veel mensen het idee dat het vooral om onkruid wieden in plantsoenen gaat. Maar niets is minder waar. Het groenvak is juist heel veelzijdig en divers. Bezoekers kunnen dat 19 april in Bunnik zelf beleven op een aansprekende en interactieve manier.
De Green Bootcamp is bedoeld om deelnemers meer kennis te geven over de groenbranche en hen de diversiteit ervan te laten ervaren. Voor werkgevers is het evenement een actieve manier om kennis te maken met een deel van de werkzoekenden die zij gewoonlijk moeilijk bereiken. Met deze dag vindt een selectie plaats van diegenen die in de groenbranche willen werken en daarom het vak graag willen leren. Voor hen is er een leerwerktraject in het groen van drie maanden met behoud van uitkering, dat wordt afgesloten met een certificaat van deelname inclusief een betaalde arbeidsovereenkomst bij een passende werkgever.
Deze praktische oriëntatiedag is voor iedereen die een baan zoekt en voor wie dat om welke reden dan ook nog niet gelukt is. De bootcamp is van 10:00 tot 15:00 uur bij GreentoGrow, Achterdijk 32a in Bunnik.

Vorig jaar waren er 75 aanmeldingen van geïnteresseerden en ook nu druppelen de aanmeldingen binnen. De stations worden in twee ronden aangeboden: de eerste ronde start om 10:00 uur en de tweede om 13:00 uur.

Meer informatie
Bezoek www.wij30.nl/greenbootcamp voor meer informatie over deze dag. Voor de werving is er een promovideo gemaakt. Deze vind je op https://vimeo.com/925334636
Aanmelden kan via: [email protected]

Cookieinstellingen