Een livestream studenten huisfeest op zaterdagavond 30 mei

Foto: Demandeman

Op zaterdagavond 30 mei wordt van het studentencomplex IBB een live en gemonteerd ‘studenten huisfeest’ gestreamd. De studenten huisfeesten die normaal gesproken wekelijks plaatsvinden, kunnen door de corona crisis niet plaatsvinden. Door een livestream van 6 uur lang, met 6 verschillende DJ’s, kunnen de studenten toch nog het gevoel krijgen van een huisfeest, maar dan in eigen huis.

Voordat de Covid-19 maatregelen werden ingevoerd waren er elke week wel meerdere studenten huisfeesten in Utrecht. Op deze feesten komen zo’n 200 mensen af en zorgen voor een uitlaatklep naast het studeren. De huisfeesten zijn zo in trek vanwege de huiselijke sfeer in tegenstelling tot de grote clubs in de stad.
Vooral de huisfeesten van IBB 109-1 zijn erg populair. Dit vanwege de uitbundige versieringen, vele dj’s, goede verlichting en geluid. De mannen van het DJ duo De Mandeman draaien al jaren op deze huisfeesten. Nu het al een tijdje niet meer mag begint het bij De Mandeman weer te kriebelen. Zo kwamen ze op het initiatief om in samenwerking met het huis IBB 109-1 en USFeesten Licht&Geluid een livestream te organiseren waarin ze 6 uur lang, 6 verschillende DJ’s laten draaien. ‘Op deze manier kunnen de studenten de huisfeesten weer in huis halen.’ Het enige wat de studenten zelf nog moeten regelen zijn de versnaperingen en de 1,5 meter afstand in eigen woonkamer. Het belooft een uitbundige stream te worden waarbij de lichten worden geprogrammeerd tot een lichtshow en er verschillende muziekstijlen worden gedraaid. De muziek stijlen die worden gedraaid zijn: Disco, Zomerse house, funky techhouse, techhouse en techno.
Op 30 mei, van 18:00 tot 00:00, zullen achter elkaar 6 bekende Dj’s onder de huisfeesten draaien. Deze DJ’s worden ondertussen gefilmd door verschillende camera standpunten. Live wordt dit uitgezonden op Facebook. Deze stream zal te bewonderen zijn op de facebookpagina: DeMandemandj. Om het onder de aandacht te brengen is er een evenement aangemaakt waarin alle voortgang gevolgd kan worden. Het evenement heeft de naam: LIVE De Mandeman X Casa 109-1 X USFeesten.
Als het allemaal een succes is wil DeMandemandj het zeker vaker gaan organiseren. ‘Het leuke hieraan is dat niet alleen de grote organisaties van festivals dit kunnen organiseren, maar ook de studenten dit kunnen waarmaken.’

Cookieinstellingen