170 woningen aan de Kögllaan waar gebouw scouting staat

Foto: Sasin Tipchai pixabay

Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. wil samen met Mitros en Pickkers Consult 170 woningen gaan bouwen aan de Kögllaan. De scouting die er nu een gebouw hebben zouden dan moeten verhuizen naar de Voorveldse polder. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. heeft een initiatief bij de gemeente ingediend om woningen te bouwen aan de Kögllaan 26, waar nu het scoutinggebouw van de Vereniging Derde Utrechtse Groep staat. Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. richt zich op een woningbouwprogramma bestaande uit circa 170 woningen in het sociale en middensegment en op onzelfstandige eenheden voor studenten en een kleine commerciële ruimte. Hiervoor werkt Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. samen met woningcorporatie Mitros en Pickkers Consult.
Om de locatie Kögllaan 26 beschikbaar te maken voor nieuwbouw is herhuisvesting van de scouting noodzakelijk. Het plan is dat de scouting een nieuw gebouw krijgt in de Voorveldse Polder op de plek waar nu de opslaglocatie van Stadsbedrijven is. Voor de opslag van Stadsbedrijven zal een nieuwe locatie moeten worden gezocht.
Voorwaarde voor de totale herontwikkeling is dat er sprake moet zijn van een voor de gemeente sluitende business case. Ook zal er een nieuw bestemmingsplan moeten worden vastgesteld.

Cookieinstellingen