Twee gouden medailles voor Utrechtse brouwer Oproer

Foto: Oproer

De Utrechtse brouwer Oproer heeft bij de Dutch Beer Challenge 2020 2 gouden medailles ontvangen. Een gouden medaille voor de 24/7 India Session Ale en een gouden medaille voor de Kriek 2019.

Na al een bronzen medaille op de Brussels Beer Challenge 2019, heeft de 24/7 India Session Ale een gouden medaille gekregen op de Dutch Beer Challenge 2020. De 24/7 was het eerste bier dat Oproer op de markt bracht en is al jaren het best verkopende bier.
Mogelijk nog trotser is Oproer op de gouden medaille voor de Kriek 2019 uit de RUIG serie. Sinds de start van Oproer is Oproer al bezig met experimenten met wilde gisten en bacteriën, geïnspireerd door de klassieke Belgische methoden, maar ook de meer moderne Amerikaanse methoden van gemengde fermentatie. Vaak met toevoeging van fruit, altijd vergist en/of gerijpt op houten vaten. Sinds eind 2019 vindt Oproer de bieren goed genoeg om op fles uit te brengen.
De batches van de RUIG-lijn zijn, in tegenstelling tot de andere bieren, gelimiteerd. Vaak tussen de 400 en 1000 liter. Hierdoor kan Oproer ongeveer 10 keer per jaar een nieuw RUIG bier op de markt zetten. Deze gouden medaille voor de Kriek 2019 ziet Oproer als een prijs voor de gehele RUIG-lijn en een aanmoediging voor zijn brouwers om de experimenten met wilde gisten, bacteriën en houten vaten door te zetten en uit te breiden.

Lees ook:

Oproer en Karel 5 lanceren ijzerhard bier

Cookieinstellingen