Tram 22 rijdt vanaf vandaag vaker

Foto: provincie Utrecht

De trams tussen Utrecht C.S. en P+R Utrecht Science Park op lijn 22 gaan vanaf vandaag, maandag 2 maart, vaker rijden. Dat maakt vervoerder U-OV bekend.

In plaats van 10 ritten per uur per richting gaan de trams vanaf maandag 2 maart elk uur 12 ritten rijden elk tussen 6.00-21.30 uur op doordeweekse dagen. Vooral voor reizigers in de spits is dit goed nieuws omdat er dan nog meer mogelijkheden zijn om snel en gemakkelijk gebruik te maken van de nieuwe trams.
Om vaker trams te kunnen laten rijden, heeft het trambedrijf van de provincie Utrecht in februari diverse test ritten uitgevoerd in het weekend op lijn 22. De trams zijn daarbij op de proef gesteld met een steeds hogere frequentie. Vervoerder U-OV heeft op basis van deze ervaringen de dienstregeling van de tram aangepast, waardoor nu meer openbaar vervoer kan worden aangeboden op lijn 22. Dat er vraag is naar de nieuwe trams blijkt uit de bezetting. Begin februari beleefde tram 22 een topdag met meer dan 18.000 reizigers aan boord.
De volgende stap zal zijn om de trams nog vaker te laten rijden: 16 keer per uur per richting. Uiterlijk in december 2020, wanneer U-OV een nieuwe dienstregeling introduceert, wordt deze vervolgstap gezet nadat nog meer test ritten zijn uitgevoerd. Vanaf dat moment staat ook gepland dat reizigers met de nieuwe tram over het gehele traject kunnen reizen tussen het Utrechtse Science Park en Nieuwegein/IJsselstein.

Cookieinstellingen