In maart start verhuur appartementencomplex Romulus

Foto: Portaal

Romulus is de naam van een nieuw appartementencomplex in Leidsche Rijn van woningcorporatie Portaal, vlakbij station Terwijde. De 70 sociale huurappartementen hebben twee of drie kamers. Het complex is aangesloten op de stadsverwarming (biomassa), heeft gemiddeld negen zonnepanelen per woning en geen gasaansluiting (elektrisch koken). Daarmee is het een nul-op-de-meter woning. Dit is uniek voor een gebouw van zes woonlagen.

In Romulus komt een aantal bewoners wonen die hun leven opnieuw op de rit willen krijgen. Hun leven was door psychische kwetsbaarheid ontwricht geraakt en zij hebben een tijd beschermd gewoond. De zorgorganisatie Lister begeleidt hen bij het weder opbouwen van een zelfstandig leven. Lister beheert ook een ontmoetingsruimte die voor alle huurders toegankelijk is. Hier kunnen bewoners samen activiteiten ondernemen, van een kaartje leggen tot samen koken. Daarnaast houdt Lister kantoor in Romulus, waar iedereen terecht kan met vragen.
Portaal zoekt huurders die een positieve bijdrage willen leveren aan de leefbaarheid in Romulus. Een goede buur zijn, is het voornaamste wat Portaal vraagt. Portaal verwacht dat huurders open staan voor hun buren, kennis met elkaar maken en contact met elkaar houden. Bijvoorbeeld door gezamenlijk activiteiten te ondernemen en naar elkaar om te kijken. Een helpende hand kan voor alle buren, niet alleen voor degenen die begeleid worden, heel waardevol zijn.
In de buurt is een hostel van het Leger des Heils. Dit is een beschermde woonvorm waar de cliënten 24/7 worden begeleid. Er is een beheergroep die overlast probeert te voorkomen en wanneer nodig bestrijdt.

Lees ook:

Nieuwbouwproject Romulus Leidsche Rijn bereikt hoogste punt

Cookieinstellingen