Eerste opgeleide pizzabakkers met een landelijk erkende diploma

Foto: pixabay

Op 11 maart 2019 ontvangen de eerste door DOK 030 opgeleide pizzabakkers van Nederland een landelijk branche erkende diploma uit handen van SVH en DOK 030. Ze zijn de eerste opgeleide pizzabakkers met een landelijk erkend diploma.

De Italiaanse horeca kan eindelijk opgelucht ademhalen. De langverwachte opleiding pizaiolo (pizzabakker) is landelijk erkend door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en daarmee heeft het ambachtelijk vak van pizzabakker een landelijk erkende status gekregen.
De opleiding pizaiolo is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen DOK 030, SVH en de Italiaanse horeca. Vanaf 2016 voert DOK 030 het opleidingstraject uit.
Het resultaat van deze unieke samenwerking is een brede horeca opleiding, waarbij veel aandacht is voor productkennis, snij- en bereidingstechnieken en HACCP (Bedrijfs- en persoonlijke hygiëne) met als specialisatie de Italiaanse horeca (pizza en pasta). Omdat er veel aandacht besteed wordt aan de Nederlandse taal, is deze opleiding ook zeer geschikt voor anderstaligen en nieuwkomers.
Het plan om het scholingstraject verder te ontwikkelen tot een erkende opleiding, komt voort uit de toenemende vraag naar goed gekwalificeerd horeca personeel en in het bijzonder pizzabakkers. De pizza/ Italiaans eten is niet weg te denken uit de het aanbod van horeca in Nederland.
DOK 030 (Dromen, Ondernemen, Krachten bundelen) is de coöperatie van sociaal ondernemers die ondernemende mensen in Overvecht en omgeving verder helpt met de ontwikkeling van hun carrière als ondernemer of werknemer.
Met deze unieke opleiding tot pizzaiolo wordt de wijk Overvecht positief op de kaart gezet en krijgt heel Nederland goed opgeleide pizzabakkers.
Voor de realisatie van het project ‘Pizzaiolo met baangarantie’ is subsidie verleend door  Instituut GAK, Nieuwegein@Work, Rabobank Utrecht en het Wijkbureau Overvecht van de gemeente Utrecht.
Het project wordt landelijk uitgevoerd. Werkgevers die op zoek zijn naar pizzabakkers en belangstellenden voor de opleiding  kunnen zich aanmelden op: www.italiaanshoreca.nl.
 

Cookieinstellingen