Twee bomen per ongeluk omgehakt

Foto: pixabay

Een aannemersbedrijf heeft onlangs per ongeluk twee bomen omgehakt bij werkzaamheden voor het vernieuwen van de warmteleiding tussen de Thomas à Kempisweg en het Cremerplein. Het bedrijf werkte in opdracht van Eneco. Eneco heeft aangeboden om in plaats van de ten onrechte gevelde bomen zo spoedig mogelijk nieuwe bomen van een ‘forse omvang’ terug te plaatsen. Dat schrijft wethouder Diepeveen aan de gemeenteraad.

Op dit moment is volgens Diepeveen nog niet volledig duidelijk hoe deze vergissing heeft kunnen plaats vinden. De twee bomen waren door de projectleiding van Eneco niet op de stam als ‘te vellen’ gemerkt. Diepeveen zal dit nog verder laten onderzoeken en de gemeenteraad laten weten wat de uitkomst hiervan is.
Diepeveen laat de gemeenteraad weten het voorval ‘ten zeerste’ te betreuren. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek naar de oorzaak is volgens Diepeveen een van de mogelijkheden dat het college aan Eneco een last onder dwangsom oplegt om het nakomen van de herplantplicht kracht bij te zetten en om herhaling in de toekomst te voorkomen.

'

Reacties

article
70624
Een aannemersbedrijf heeft onlangs per ongeluk twee bomen omgehakt bij werkzaamheden voor het vernieuwen van
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/70624/twee-bomen-per-ongeluk-omgehakt/
2019-02-01T17:58:41+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2019/02/01175817/trunk-3426312_1920.jpg
Stadsnieuws