Meer begeleiding naar werk voor mensen met ernstige psychische aandoening

Foto: Pixabay

Na positieve resultaten van een pilot gaat de gemeente door met het aanbieden van Individuele Plaatsing en Steun (IPS). Dit is een bewezen effectieve methode die mensen met een ernstig psychische aandoening naar betaald werk begeleidt. Dankzij vragen van GroenLinks raadslid Julia Kleinrensink gaat de gemeente nu standaard een aantal trajecten per jaar aanbieden.

Kleinrensink: “GroenLinks is blij dat IPS nu structureel aangeboden wordt en kijkt uit naar de verdere voortgang. We willen dat iedereen mee kan doen op de arbeidsmarkt en deze methode heeft een slagingskans van 40%, wat enorm hoog is als je kijkt naar de achtergrond van de groep. Werk is een belangrijke manier om mensen zich gezonder en beter te laten voelen.”
In Nederland is IPS nog een relatief nieuwe methode. Het werkt vanuit de gedachte dat iedere cliënt die dat wil, kan werken in een reguliere arbeidsplaats. Er wordt snel gezocht naar een echte baan, waarna er langdurige ondersteuning volgt, zowel aan de persoon als aan de werkomgeving. Hierdoor blijven mensen aan het werk.

Cookieinstellingen