Vernielingen na afloop van Pegida demonstratie

Foto: Wikimedia

Gisteravond vond er een demonstratie plaats van Pegida bij de moskee Abi Bakr Issidik in Zuilen. Doel van de demonstratie was ‘Protest tegen de Islam en de ware Islam tonen’. Rond de afloop van de demonstratie zijn er drie aanhoudingen verricht, waarvan twee voor belediging en één voor geweld. Na beëindiging van de demonstratie heeft de politie rond de vijftien meldingen ontvangen van vernielingen in de buurt van de plek van de demonstratie.

Burgemeester Van Zanen heeft op 15 januari besloten de demonstratie een aantal beperkingen op te leggen en en van een aantal voorschriften te voorzien. Er is gekozen voor een demonstratielocatie die afgesloten kon worden. Ook is er op 15 januari besloten om op te schalen.
Op woensdagavond 16 januari arriveerde Pegida omstreeks 19.30 uur. Ze troffen de voorbereidingen om een film te vertonen. De groep demonstranten van Pegida bestond uit ongeveer 20 personen. Pegida startte rond 20.15 met de vertoning van hun film. Op dat moment hadden zich zo’n 250 personen rondom de afgeschermde demonstratielocatie verzameld.
Na de filmvertoning volgden nog enkele korte toespraken en omstreeks 21.15 was Pegida klaar met hun demonstratie en is onder begeleiding va de politie vertrokken.

Cookieinstellingen